Strona o Riesenburgu    Galeria Riesenburg    Stowarzyszenie Riesenburg

..:: forum Riesenburg.com.pl ::.. Strona Główna  
  ..:: forum Riesenburg.com.pl ::..
FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu ..:: forum Riesenburg.com.pl ::.. Strona Główna »  PRABUTY - MOJE MIASTO - HISTORIA » Święta i rocznice obchodzone w Polsce » Światowy Dzień Kota
Światowy Dzień Kota
Autor Wiadomość
Lena 
No i zaczeło się - życzcie powodzenia
Moderator

Pomogła: 3 razy
Wysłany: 17 Luty 2010, 20:03   Światowy Dzień Kota

Światowy Dzień Kota to święto mające podkreślić znaczenie kotów w życiu człowieka. Jest obchodzone corocznie 17 lutego we Włoszech.
W Polsce obchodzony po raz pierwszy w 2006 z inicjatywy Miesięczników "Kot" i Cat Club Łódź.

Wojciech Albert Kurkowski, pomysłodawca obchodów tego święta, propaguje akcje pomocy bezdomnym kotom pod hasłem "Rasowce – dachowcom", podczas której kluby felinologiczne z Felis Polonia zbierają dary na rzecz pomocy bezdomnym zwierzętom.

Admin 
Student - rok II
Administrator

Wysłany: 17 Luty 2010, 22:05   

Kolejne sztuczne święto... No ale cóż. Jak świętować to na całego. Trzeba jeszcze załatwić dzień wolny od pracy i będzie git :D

szochu 
gimnazjum - klasa 3
Piękne są chwile:)

Wysłany: 22 Marzec 2010, 22:10   

kolejny komercyjny dzień... ech

Lena 
No i zaczeło się - życzcie powodzenia
Moderator

Pomogła: 3 razy
Wysłany: 23 Marzec 2010, 19:30   

A co w dniu kota jest komercyjnego? Na Walentynkach to się chociaż zarabia, a na tym dniu to nie za bardzo. Raczej nikt nawet nie wie, że taki dzień istnieje. Dzień kominiarza też jest, a może i dzień chomika. Ale to nie komercja. Nikt nie rozpowszechnia wszem i wobec, aby kupować wizerunek kota w tym dniu.

lean1968 
przedszkolak

Wysłany: 3 Kwiecień 2010, 18:58   

Co niektorzy to maja kota ..........we lbie

..:: forum Riesenburg.com.pl ::.. Strona Główna »  PRABUTY - MOJE MIASTO - HISTORIA » Święta i rocznice obchodzone w Polsce » Światowy Dzień Kota

Problemy techniczne - kontakt

Forum Malbork Forum e-Kwidzyn Forum Sztum Forum Susz

Forum jest niezależnym serwisem poświęconym miastu Riesenburg (obecna nazwa Prabuty) i jego okolicom.
Wszystkie umieszczane tu materiały (zdjęcia, publikacje, archiwa) udostępnione są w celu propagowania wiedzy o historii i architekturze Naszego miasta.

Kopiowanie, wykorzystywanie materiałów zamieszczonych na forum oraz dalsze ich udostępnianie bez zgody Administracji i Autorów postów ZABRONIONE !!!

Nasz partner hostingowy

Forum graficzne