Nie uwazacie ze o naszym miescie i zabytkach powinien powstac jakis film ?
Film Pokazywał by najciekawsze miejsca naszego miasta i Gminy
Mysle ze było by to ciekawą promocja miasta
Co o tym sadzicie ?
Lena No i zaczeło się - życzcie powodzenia Moderator
Pomogła: 3 razy Posty: 577 Skąd: Antonin
Wysłany: 23 Kwiecień 2009, 05:40
Pomysł fajny, tylko chętnych do jego realizacji brak. Byłaby to na pewno fajna promocja miasta. Amatorką nie wiele zrobimy, a profesja kosztuje.
No i też trzeba wszystko dobrze historycznie pokazać i ukazać najciekawsze miejsca i zakątki miasta i gminy. Tylko kto taki film zrealizuje? Myślę, że w wersji historycznej kolega Prusak by pomógł
_________________ Pracuje tu ciężko i czuwam by wszystko działało.......
Powiem ze znam sie troche na obrobce Video tylko przydała by sie jakas dobra kamera no i przedewszystkim checi. W prabutach działa Firma "ENDUROPOL" oraz takze na serwisie youtube pojawia sie Stacja "KNSinfo" Gdzie KNSinfo wydaje mi sie ze zajmuje sie czyms takim, mysle ze moze cos by z tego wyszło.
Prusak Trochę pracy wakacyjnej za kasiorkę Moderator
Wysłany: 23 Kwiecień 2009, 16:42
Kolega Prusak jeśli chodzi o treści historyczne to pomoże tylko że w lato bo teraz ma różne zajęcia. Może tak na początek powiedzcie czy to ma być długi film czy może na zachętę kilku minutowa cz I zabytki Prabut. A potem następne części. ja bym to podzielił jeszcze na zabytki z poszczególnych epok np. zabytki gotyckie, barok i klasycyzm, neogotyk. Przyda się dla mlodszych użytkowników bo w gimnazjum jest sztuka a w szkole średniej WoK.
_________________ Fortuna fortes adiuvant
Lena No i zaczeło się - życzcie powodzenia Moderator
Pomogła: 3 razy Posty: 577 Skąd: Antonin
Wysłany: 23 Kwiecień 2009, 16:57
Fajny pomysł z tym podziałem. Ale to już wtedy Prusaku musiałbyś się tym zająć. Ja też oferuję pomoc. Wspólnymi siłami może coś zrobimy. W wakacje każdy ma więcej czasu to można coś podziałać.
Mysle ze przydał by sie jeden np o Zabytkach tak jak chcecie i jeden poprostu o Miescie i Gminie pokazujacy najciekawsze miejsca Jeziora plaze rzeke centrum miasta itp
Jak najbardziej jestem za. Tylko trzeba dobrego lektora i historycznie opracować plan i mowę
Jestem tu nowy. Za to chetnie pomoge w realizacji filmu o naszym mieście. Troche sie na tym znam. Zapraszam kolegę Prusaka do napisania scenariusza. Reszta sie znajdzie. Oczywiście czas. Zdjecia zima, latem i oczywiscie jesienia. Oczekuje propozycji - pozdrawiam
_________________ djura
Prusak Trochę pracy wakacyjnej za kasiorkę Moderator
Wysłany: 11 Wrzesień 2009, 06:39
Dzięki djura za propozycję pomocy. Chętnie skorzystam z twojej oferty ale za jakieś 2 miesiące bo teraz niestety mam trochę obowiązków.
Czy jakiś film został zrobiony??? Jeżeli nie, to mogę pomóc w zrobieniu filmu, tylko musiałbym mieć jakieś materiały... Może ktoś miał by jakieś materiały itd, mógł by mi przekazać. Wystarczył by mi scenariusz i materiały. Resztę by się zlepiło i zrobiło film.
Może ktoś oferuje swoją pomoc, jeżeli film jeszcze nie powstał?
Forum MalborkForum e-KwidzynForum SztumForum Susz
Forum jest niezależnym serwisem poświęconym miastu Riesenburg (obecna nazwa Prabuty) i jego okolicom. Wszystkie umieszczane tu materiały (zdjęcia, publikacje, archiwa) udostępnione są w celu propagowania wiedzy o historii i architekturze Naszego miasta.
Kopiowanie, wykorzystywanie materiałów zamieszczonych na forum oraz dalsze ich udostępnianie bez zgody Administracji i Autorów postów ZABRONIONE !!!