Wysłany: 6 Lipiec 2010, 00:39 II ZJAZD 10.07.10 R. UL. KASZTANOWEJ W PRABUTACH
To już II zjazd ul. Kasztanowej w Prabutach. Zjazd odybył się w tam tym roku i zdobył od razu szczególne poparcie w śród mieszkańców Kasztanowej. Na II zjeździe ma być (prawdopodobnie) między 160 - 240 osób. Zaproszeni będą obecnie mieszkańcy z ul. Kasztanowej, jak i również byli mieszkańcy Kasztanowej. "Ekipa" (ja) będę relacjonował wydażenie z ulicy Kasztanowej, napewno filmy znajdą się na youtube . Wydażenie rozpocznie się Mszą Świętą ok. godz. 16 - 17. Po Mszy, będzie wyświetlany film zrealizowany przezemnie, o mieszkańcach (byłych, obecnych i tych których już nie ma) ulicy Kasztanowej. Będzie można powspominać stare czasy, od lat powojennych, jak tych teraźniejszych.
Jaka polityka!!! Ludzie się schodzą, spotykają, mogą pogadać itd... Mieszkańcy sami sobie zjazd organizują!!! Żadna organizacja do tego się nie przykłada!!!
_________________ Michał
Prusak Trochę pracy wakacyjnej za kasiorkę Moderator
Wysłany: 7 Lipiec 2010, 13:56
Pomysł bardzo ciekawy szczególnie z tym filmem jak już wrzucisz go na you tube to podrzuć Michał linka na forum.
Tom nie rozumiem twojej wypowiedzi, mówi się zjazd a ty od razu z partią wyjeżdżasz.
Napisz kto zainicjował owy zjazd, bo chyba nie wiem... A, i trzeba rozróżniać ulice BO NAPISAŁEM WYRAŹNIE KASZTANOWA!!! A TY MI PODAJESZ UL. CHODKIEWICZA!!1
Zobacz GAZETĘ PRABUCKĄ rok 2009, listopad, str. 8. Tam jest napisane, że dzięki pomysłodawcy, Pan Zbyszka ("amator" nie chce rozgłosu, więc nazwiska nie podaję). Reszte mieszkańcy zorganizowali, przygotowali potrawy, załatwiloi orkiestrę itd. Możesz zobaczyć moje filmy z ul. Kasztanowej cz. 1, 2, 3, 4. Są na youtube (teraz będą nagrywane kamerą, wcześniej to była amatorka). Wcześniej mieszkańcy nie mieli takiego zjazdu, więc wyszedł na 4. Teraz mieszkańcy są już "obyci", i myślę, że zjazd wyjdzie nawet na 7...
Zakończył się II ZJAZD 10.07.10 R. ULICY KASZTANOWEJ W PRABUTACH. Impreza była fenomenalna, rozpoczeliśmy zjazd Mszą Świętą, potem były kontursy dla dzieci (przewodniczył Władysław Kisieliczyn), oraz konkursy dla dorosłych. Dla dzieci były takie konkursy jak: bieg w workach, przeciąganie liny, bieg z jajkiem, rzut piłą do kosza, hula hop. Dla dorosłych konkursy były następujące: podciąganie na drążku, jazda na feldze, rzut piłką do kosza, wbijanie gwoździ i wiele innych. Nie mogło zabraknąć również wiedzy o ulicy KASZTANOWEJ, czy wiedzy o Prabutach, w których zająłem I miejsce .
Przybyło ok. 200 gości. Został zaproszony również zespół kaszubski, niestety grał nam tylko 2 godziny... Ale zato mieliśmy orkiestrę, która potem przyjechała. Filmów i zdjęć jest naprawdę dużo (zajeło mi to całą kartę 4 GB). Będzie z tego ok. 5 - 10 filmów 10 minutowych. Na zjeździe jak pisałem wcześniej było przypomnienie "tam tych czasów", i tych, których już nie ma. Mieszkańcy przynosili nawet zdjęcia z pierwszych lat po wojnie, co mnie zaskoczyło. Jeżeli macie jakieś pytania dotyczące zjazdu proszę pytać .
_________________ Michał
Prusak Trochę pracy wakacyjnej za kasiorkę Moderator
Wysłany: 13 Lipiec 2010, 16:21
I takie imprezy są najlepsze w porównaniu do Dni Prabut, Kwidzyna czy innych tu się wszyscy znają i stąd taka atmosfera zjazdu. Ja mam prośbę, jakbyś mógł te tuż powojenne zdjęcia ulicy Kasztanowej skopiować i zamieścić na forum to by było super.
Przez forum tego puścić się nie da :(. Nagle gdy kliknę wyślij, pojawia się strona, na która mówi, że nie mam internetu :(. To dziwne bo inne strony działają, a internet też jest :(. A jeżeli kogoś interesuje to oto linki do filmu (to co się tam działo). Narazie są tylko 2 części, ale dziś pod wieczór będzzie 5.
Forum MalborkForum e-KwidzynForum SztumForum Susz
Forum jest niezależnym serwisem poświęconym miastu Riesenburg (obecna nazwa Prabuty) i jego okolicom. Wszystkie umieszczane tu materiały (zdjęcia, publikacje, archiwa) udostępnione są w celu propagowania wiedzy o historii i architekturze Naszego miasta.
Kopiowanie, wykorzystywanie materiałów zamieszczonych na forum oraz dalsze ich udostępnianie bez zgody Administracji i Autorów postów ZABRONIONE !!!