Strona o Riesenburgu    Galeria Riesenburg    Stowarzyszenie Riesenburg

..:: forum Riesenburg.com.pl ::.. Strona Główna  
  ..:: forum Riesenburg.com.pl ::..
FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu ..:: forum Riesenburg.com.pl ::.. Strona Główna » PRABUTY - MOJE MIASTO - AKTUALNOŚCI » Aktualności - dzieje się u Nas » II ZJAZD 10.07.10 R. UL. KASZTANOWEJ W PRABUTACH
II ZJAZD 10.07.10 R. UL. KASZTANOWEJ W PRABUTACH
Autor Wiadomość
Michał 
gimnazjum - klasa 1

Wysłany: 6 Lipiec 2010, 00:39   II ZJAZD 10.07.10 R. UL. KASZTANOWEJ W PRABUTACH

To już II zjazd ul. Kasztanowej w Prabutach. Zjazd odybył się w tam tym roku i zdobył od razu szczególne poparcie w śród mieszkańców Kasztanowej. Na II zjeździe ma być (prawdopodobnie) między 160 - 240 osób. Zaproszeni będą obecnie mieszkańcy z ul. Kasztanowej, jak i również byli mieszkańcy Kasztanowej. "Ekipa" (ja) będę relacjonował wydażenie z ulicy Kasztanowej, napewno filmy znajdą się na youtube :) . Wydażenie rozpocznie się Mszą Świętą ok. godz. 16 - 17. Po Mszy, będzie wyświetlany film zrealizowany przezemnie, o mieszkańcach (byłych, obecnych i tych których już nie ma) ulicy Kasztanowej. Będzie można powspominać stare czasy, od lat powojennych, jak tych teraźniejszych.

Tom 
niemowlak

Wysłany: 6 Lipiec 2010, 14:37   

Dziwnie się to kojarzy "Zjazd" z dawną epoką, Zjazd ale może być partii lub też organizacji czyli co to jest nie oficjalnie polityka <wow> .

Michał 
gimnazjum - klasa 1

Wysłany: 6 Lipiec 2010, 16:55   

Jaka polityka!!! Ludzie się schodzą, spotykają, mogą pogadać itd... Mieszkańcy sami sobie zjazd organizują!!! Żadna organizacja do tego się nie przykłada!!!

Prusak 
Trochę pracy wakacyjnej za kasiorkę
Moderator

Wysłany: 7 Lipiec 2010, 13:56   

Pomysł bardzo ciekawy szczególnie z tym filmem jak już wrzucisz go na you tube to podrzuć Michał linka na forum.
Tom nie rozumiem twojej wypowiedzi, mówi się zjazd a ty od razu z partią wyjeżdżasz.

Michał 
gimnazjum - klasa 1

Wysłany: 7 Lipiec 2010, 19:21   

Dobrze. Jak będzie Pan chciał to mogę przesłać ten o mieszkańcach ulicy Kasztanowej. Jest w formie albumu.

Tom 
niemowlak

Wysłany: 8 Lipiec 2010, 11:51   

Może się mylę ale w Gazecie Prabuckiej nr.9-2009 str.2. piszę kto zainicjował owy zjazd. :?:

Michał 
gimnazjum - klasa 1

Wysłany: 8 Lipiec 2010, 20:31   

Napisz kto zainicjował owy zjazd, bo chyba nie wiem... A, i trzeba rozróżniać ulice BO NAPISAŁEM WYRAŹNIE KASZTANOWA!!! A TY MI PODAJESZ UL. CHODKIEWICZA!!1

Proszę o odpowiedź.

Michał 
gimnazjum - klasa 1

Wysłany: 9 Lipiec 2010, 12:45   

Zobacz GAZETĘ PRABUCKĄ rok 2009, listopad, str. 8. Tam jest napisane, że dzięki pomysłodawcy, Pan Zbyszka ("amator" nie chce rozgłosu, więc nazwiska nie podaję). Reszte mieszkańcy zorganizowali, przygotowali potrawy, załatwiloi orkiestrę itd. Możesz zobaczyć moje filmy z ul. Kasztanowej cz. 1, 2, 3, 4. Są na youtube (teraz będą nagrywane kamerą, wcześniej to była amatorka). Wcześniej mieszkańcy nie mieli takiego zjazdu, więc wyszedł na 4. Teraz mieszkańcy są już "obyci", i myślę, że zjazd wyjdzie nawet na 7... ;-)

Michał 
gimnazjum - klasa 1

Wysłany: 9 Lipiec 2010, 12:45   

Linki:
http://www.youtube.com/watch?v=s7Oh_eK8G_E
http://www.youtube.com/wa...feature=related

Michał 
gimnazjum - klasa 1

Wysłany: 12 Lipiec 2010, 12:07   

Zakończył się II ZJAZD 10.07.10 R. ULICY KASZTANOWEJ W PRABUTACH. Impreza była fenomenalna, rozpoczeliśmy zjazd Mszą Świętą, potem były kontursy dla dzieci (przewodniczył Władysław Kisieliczyn), oraz konkursy dla dorosłych. Dla dzieci były takie konkursy jak: bieg w workach, przeciąganie liny, bieg z jajkiem, rzut piłą do kosza, hula hop. Dla dorosłych konkursy były następujące: podciąganie na drążku, jazda na feldze, rzut piłką do kosza, wbijanie gwoździ i wiele innych. Nie mogło zabraknąć również wiedzy o ulicy KASZTANOWEJ, czy wiedzy o Prabutach, w których zająłem I miejsce :) .

Michał 
gimnazjum - klasa 1

Wysłany: 12 Lipiec 2010, 12:13   

Przybyło ok. 200 gości. Został zaproszony również zespół kaszubski, niestety grał nam tylko 2 godziny... Ale zato mieliśmy orkiestrę, która potem przyjechała. Filmów i zdjęć jest naprawdę dużo (zajeło mi to całą kartę 4 GB). Będzie z tego ok. 5 - 10 filmów 10 minutowych. Na zjeździe jak pisałem wcześniej było przypomnienie "tam tych czasów", i tych, których już nie ma. Mieszkańcy przynosili nawet zdjęcia z pierwszych lat po wojnie, co mnie zaskoczyło. Jeżeli macie jakieś pytania dotyczące zjazdu proszę pytać :) .

Prusak 
Trochę pracy wakacyjnej za kasiorkę
Moderator

Wysłany: 13 Lipiec 2010, 16:21   

I takie imprezy są najlepsze w porównaniu do Dni Prabut, Kwidzyna czy innych tu się wszyscy znają i stąd taka atmosfera zjazdu. Ja mam prośbę, jakbyś mógł te tuż powojenne zdjęcia ulicy Kasztanowej skopiować i zamieścić na forum to by było super.

Michał 
gimnazjum - klasa 1

Wysłany: 14 Lipiec 2010, 10:49   

Przez forum tego puścić się nie da :(. Nagle gdy kliknę wyślij, pojawia się strona, na która mówi, że nie mam internetu :(. To dziwne bo inne strony działają, a internet też jest :(. A jeżeli kogoś interesuje to oto linki do filmu (to co się tam działo). Narazie są tylko 2 części, ale dziś pod wieczór będzzie 5.

Michał 
gimnazjum - klasa 1

Wysłany: 14 Lipiec 2010, 20:58   

Linki:
http://www.youtube.com/watch?v=MEZzGeHGO-M
http://www.youtube.com/watch?v=DYocZwmt81A

Michał 
gimnazjum - klasa 1

Wysłany: 18 Lipiec 2010, 13:05   

Wszystkie filmy z II Zjazdu ulicy KASZTANOWEJ, zostały opublikowane (jest 12 części). Proszę o komentarz.

..:: forum Riesenburg.com.pl ::.. Strona Główna » PRABUTY - MOJE MIASTO - AKTUALNOŚCI » Aktualności - dzieje się u Nas » II ZJAZD 10.07.10 R. UL. KASZTANOWEJ W PRABUTACH

Problemy techniczne - kontakt

Forum Malbork Forum e-Kwidzyn Forum Sztum Forum Susz

Forum jest niezależnym serwisem poświęconym miastu Riesenburg (obecna nazwa Prabuty) i jego okolicom.
Wszystkie umieszczane tu materiały (zdjęcia, publikacje, archiwa) udostępnione są w celu propagowania wiedzy o historii i architekturze Naszego miasta.

Kopiowanie, wykorzystywanie materiałów zamieszczonych na forum oraz dalsze ich udostępnianie bez zgody Administracji i Autorów postów ZABRONIONE !!!

Nasz partner hostingowy

Forum graficzne